אודות המכון

מכון סברדלין להיסטוריה ותרבות של אמריקה הלטינית מקדם את המחקר אודות אמריקה הלטינית וחצי האי האיברי באוניברסיטת תל אביב.

פעילויות עיקריות:

1. הוצאת EIAL כ- Estudios Interdisciplinarios de América Latina y el Caribe, כתב עת אקדמי בינתחומי ובינלאומי בשפות אנגלית, ספרדית ופורטוגלית.

2. פיתוח תשתית ביבליוגרפית למחקר בנושאי אמריקה הלטינית וחצי האי האיברי:

• אוסף בורה המבוסס על ספרייתו של ההיסטוריון והדמוגרף המנוח וודרו בורה
  • אוסף נס-אל: אוסף ספרים, חוברות ומקורות מספרייתו של ההיסטוריון והפובליציסט משה נס-אל ז"ל. האוסף מתמקד בהיסטוריה של צ'ילה ובתולדות יהדות אמריקה הלטינית
  • חלקים מספריית המכון האיברי של משרד החוץ
  • רכישת כ- 2000 כותרים בנושאי אמריקה הלטינית וחצי האי האיברי הודות לנדיבות תרומתה של משפחת שקורניק (ברזיל)
    כל האוספים שלנו נמצאים בספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי

3. ארגון אירועים, כנסים בינלאומיים וסדנאות מחקר בנושאי אמריקה הלטינית

4. קידום לימודי השפות הספרדית והפורטוגלית:

5. לימודי אמריקה הלטינית וחצי האי האיברי:

6. טיפוח תלמידי מחקר והענקת מלגות לתלמידים המבקשים להתמחות בנושאים הקשורים באמל"ט

7. עמיתי מחקר - המכון הוא בית אקדמי לעמיתי מחקר מהארץ ומחו"ל.

תולדות המכון:

ב-1999 הוקם רשמית המכון להיסטוריה ותרבות של אמריקה הלטינית מיסודו של פרופסור צבי מדין. החל מ-2008 נקרא המכון ע"ש סברדלין, הודות לסיוע הנדיב והסדיר של משפחת סברדלין (מקסיקו-ישראל), לזכר בנם נורמן סברדלין פורמן ז"ל.